19 OctOnze trouwringen

Dit zijn ze dan, onze trouwringen gemaakt door Goudsmid Werner Nijman! We hebben er lang over gedaan om tot deze keuze te komen en we zijn er erg blij mee! We zijn natuurlijk begonnen zoals waarschijnlijk iedereen bij de juwelier. Je gaat zitten, krijgt een kop koffie of thee, de ladenkastjes gaan open en dan is het uitzoeken geblazen.

Sommige juweliers proberen je keuze te structureren met een systeem. Eerst de vorm van de ring, dan de breedte, de kleur goud, etc… Maarja, wat je ook kiest of waar je ook komt, als je vraagt: “Maar als ik nou zus en zo anders zou willen, kan dat dan?” Dan is het antwoord bijna altijd: “Jawel, maar dat moet ik vragen aan de fabrikant” en als je nog verder doorvraagt merk je dat de juwelier veel liever de standaard ring verkoopt.

Een tijd geleden heb ik zelf een cursus edelsmeden gedaan en vandaar dat we  dachten, laten we eens langs de edelsmid gaan. Eigenlijk twijfelden we hierover want we dachten, maatwerk…dat is vast duur en krijgen we dan wel wat we willen? Dus dachten we, laten we plaatjes uitknippen van de ringen die we zagen in de vele folders die we hadden verzameld bij de juwelier en die meenemen. Een soort van moodboard werd het.

Aangezien we in Vlaardingen hebben gewoond wisten we dat daar Goudsmid Werner Nijman zat, dus wij gingen met onze plaatjes richting de goudsmid. Wat we als erg prettig ervaarden dat de heer Nijman goed keek naar wat wij mooi vonden en ook goed luisterde naar wat we minder mooi vonden. Vervolgens begon hij wat te schetsen zodat wij beter konden zien wat mogelijk was. Na een aantal schetsen kwamen we uit bij iets wat we precies wilden hebben en steeds maar niet konden vinden bij de standaard juwelier.

Maarja…dan komt de moeilijke vraag, we hadden ons voorgenomen dat we als eerste gingen voor wat wij mooi vonden en dat de kosten op de tweede plaats komen. Van de juwelier wisten we wel ongeveer wat de kosten zouden kunnen zijn, echter tot onze verbazing was wat wij precies wilden hebben 40% goedkoper dan bij de juwelier. Daar waren we natuurlijk ontzettend blij mee, we konden nu de ringen kopen die wij wilden hebben en ook precies in het ontwerp waar wij voor kozen. Geweldig!

Vervolgens geef je de opdracht en na een tijdje mag je voor de eerste keer passen. Wij dachten: “Whoow, wat een klomp goud is dat om je vinger, maar wat ziet dat er ruw uit.” We begrepen natuurlijk ook wel dat het voor nu alleen ging om de grootte. Bij de volgende keren passen was de ring zelf ook klaar. Wat waren wij blij verrast, van ontwerp tot realisatie, het was ontzettend mooi en kwalitatief goed uitgevoerd.

Ons advies zou zijn als je op zoek gaat naar trouwringen, bedenk eerst goed wat jullie willen en ga ook eens langs bij de edelsmid 🙂

Meer informatie

De foto’s zijn gemaakt door Piet van den Berg, bedankt!

Email dit artikel Email dit artikel

Laat een bericht achter