26 OctSuper feest gevierd bij “Het Rieten Dak” in Delft

Als je een trouwfeest wilt geven komen er opeens heel veel dingen samen. Hoeveel mensen nodig je uit? Wat wil je doen op je feest? Is de locatie belangrijk voor je of voldoet elke zaal? Hoort er een diner bij? Etc… Op basis van deze en meer criteria hadden wij een lijst van meer dan tien locaties samengesteld en gelukkig zijn we uiteindelijk zeer positief geslaagd bij “Het Rieten Dak” in Delft.

De belangrijkste punten waarop wij geselecteerd hebben waren hoe romantisch de locatie was, de ligging (parkeren/bereikbaarheid), uitstraling, gastvrijheid (hoe werden wij zelf ontvangen), diner mogelijkheden en kunnen we de locatie voor ons alleen hebben. Als reken aantal hadden we aangegeven dat we met ongeveer 120 mensen zouden komen.

En dan ga je alle locaties af, een paar weekenden autorijden en elke locatie die we er goed uit vonden zien hebben we van binnen bekeken. Al snel bleven er vijf locaties over en dan begint het grote vergelijken. Met 120 gasten heb je op zich best een redelijk aantal. Dus ons lijstje van belangrijke punten erbij gepakt maar dan blijkt al snel dat hoe een locatie zich opstelt ook heel belangrijk is.

Zo hebben we bijvoorbeeld meegemaakt dat we eerst een half uur aan een tafeltje mochten zitten wachten, voordat uiteindelijk iemand tijd had en of we aan het einde dan ook nog even de koffie wilden afrekenen. Of locaties die alleen hun eigen standaard programma wilden afdraaien, nouja genoeg om je over te verbazen. We begonnen ons werkelijk af te vragen wat er gebeurd was met klantvriendelijkheid in de horeca.

Toen we onze lijst van belangrijke punten combineerden met de opstelling van de locaties was de keuze eigenlijk snel gemaakt voor “Het Rieten Dak”. Al bij ons eerste bezoek stelde Stefan van Leeuwen zich totaal anders op dan waar we inmiddels gewend aan waren geraakt. Hij kwam met goede ideeën, had een fotoboek van hoe hij de zaal kon aankleden, had tot in de punten uitgewerkte diners en toen kwam het mooiste. Niks hoefde en alles mocht, al namen we het toetje van menu 1 en het voorgerecht van menu 3 of wilden we compleet iets anders, het was onze huwelijksdag.

Het aan de ene kant meedenken en aan de andere kant ons ook in de gelegenheid stellen ons feest samen te stellen was voor ons eigenlijk de reden om te kiezen voor “Het Rieten Dak”, qua prijsverschil maakte het allemaal niet meer zo heel veel uit tussen de gekozen locaties. In de volgende gesprekken hebben we een uiteindelijke offerte op laten stellen, helemaal ingericht naar onze wensen en voorzien van goed advies.

En dan komt al snel de grote dag dichterbij, een weekje van tevoren zijn we nog even zenuwachtig langs “Het Rieten Dak” gegaan om te kijken of alles nog steeds duidelijk was. Stefan was de rust zelve en had alles op zijn eigen manier perfect genoteerd tot in het kleinste detail. Dit gaf ons in elk geval het vertrouwen dat dit onderdeel van het trouwen wel goed zou komen en dat kwam het ook.

Het feest verliep geweldig, we hebben ontzettend veel complimentjes gekregen. Voor ons kleine neefje was er zelfs K3 hagelslag neergezet, wat wil je nog meer? Het diner was heerlijk en als er een gerecht op dreigde te raken, werd het meteen bijgeplaatst zonder dat wij of onze ceremoniemeesters daar in hoefden te sturen. Erg attent was ook dat er buiten voor de ingang een tent was neergezet want wat later op de middag begon het wat te regenen. ‘s Avonds werd er netjes en precies zoals wij het ook bij onze gasten doen rondgegaan met hapjes en drankjes.

Vier je een feest in Delft? Kijk eens bij “Het Rieten Dak” is onze tip!

Email dit artikel Email dit artikel

Laat een bericht achter